Nuffnang



Sunday, August 29, 2010

Rambut Raya

Aku tetiba rasa rajin nak gi kerat rambut.

Salun pilihan aku kat Wisma Satok tingkat atas sekali. Alvin's Salon kalau tak silap aku. Ni memang kedai fevret aku, sebab cutting die sangat professional. Mahal sket la, kalau untok pompuan around m25, tapi aku bantai je sebab sekali dalam 2 taun je potong rambut kot. Might as well pay for the best.

Aku sebelom ni, pernah skali gi salun biasa yang caj rm7 je, tapi cutting hampeh. Takde beza langsung, lain aku nak, lain die potong. Terus nyesal tak sudah, taknak dah tukar salun.

Salun nih memang aku pegi dari aku kecik dulu, dari first cawangan die kat sebelah Benjamin bookstore, kedai burok je time tu, macam barber. Pastu owner die ambik sijil stylist kat Taiwan, expand sket pindah ke Wisma Hopoh, tapi tak lama, sebab sewa mahal and tak ramai customer. Last-last pindah ke tingkat atas Wisma Satok.

Fuiyoo, siap aku wat kronologi gitu. Punyelah customer setia famili aku nih. Hahaha.


Ni sempat camwhore tunggu stylist fevret aku siap dengan customer die. Stylist tetap aku nama die David. Die sangat baik, humble. Rajin borak plak tu. And korang nak potong gaya macam mana pon, die leh wat. Kalau tak puas ati dengan hasil potongan, boleh cakap, die betolkan on the spot. Memang tip top! Kalau korang pegi, cakap dapat tau dari blog aku, okey? :D




Fuiyoo, gambar fake gile. XD


Photobucket

2 comments:

Redbloodsnow said...

eeee...kacak nk berambut baru nya lok ehhhh. mek juak xda rambut raya...hehe

WaWa said...

rambut fake, mestila kacak. hahahaha~

Stuff That You Ought to Know About Too... :p

Related Posts with Thumbnails