Nuffnang



Wednesday, August 18, 2010

Mari Minum Banana Milkshake! 8D

Kawan-kawan arini nak berbuka dengan ape?

Kawan-kawan, kite disunatkan berbuka dengan bende yang manis sebagai pembuka selera, so ape kata kite cube resipi nih!

Nih resipi original aku, aku taktau orang lain wat camane, tapi aku nye sangat simple, takyah sukat ape-ape, main letak je. Sebab bende nih kalau nak wat gerenti takde salah nye lah, melainkan korang bute huruf tak reti baca blog aku, skian makaseh.

Mule-mule sediakan bahan-bahan berikut:



Pastu, kopek pisang 4 ke 5 ketul (takkan nak makan dengan kulit, d-uh.) dan masukkan dalam blender dengan susu satu gelas besor. (Aku tak main sukat pon, tapi yang aku wat aritu banyak ni la). Pastu blend sampai pisang sebati dengan susu. Cewah.



Pastu, masukkan 3 ke 4 sudu besar eskrem pilihan (nak selamat pakai vanilla ye.)And blend skali lagi sampai eskrem tu sebati dengan hasil blended first tadi.




Dah tu final step, ambik satu gelas besar kiub ais, masukkan dalam blender dan blend sampai ais hancur. Kalau macam pekat sangat or manis sangat, bolehla tambah air sejuk untuk mengelak kencing manis.



Nihlah hasilnye nanti....



Last skali, jangan mengade nak ngap sorang tuang dalam gelas sederhana saiz untuk famili korang and gelas besar untuk korang sendiri minum haha.




Slamat mencuba! http://www.cute-smiley.com



Photobucket

6 comments:

bunny ;) said...

UWAAAAa nice one sis! balik ni sure nk suruh mama pegi beli the bahans 8D i've been addicted with choc banana smoothie since months ago. skrg ni boleh tak nk pegi klcc stp minggu semata2 sbb nk pegi minum King William Choc kat Boost juice bar tu. keke melayang duit den. tsk tsk. now i can give this recipe a try 8D nyaa~

WaWa said...

@bunny ;)
Kalau nak choco banana, you can always add Hershey's choc syrup or maybe use choc ice cream. I think the syrup would be a better option though. :p

bunny ;) said...

ohhhhhh okay i'll try XD nyaa~ xsabar nk try. weekend leh beli barang lah :D hmm~~ dah terbayang2 lak ni :P

gy king william tu die letak something powdery ._. choc powder ke, then yogurts that looks like icecream to me. waaa nk ;_;

WaWa said...

@bunny ;)

Arrghh, chii ni saje nak bagi org pose terliur tau sebut-sebut bende camtu, haha. Tak penah lagi sis pegi King William tu.. T__T

bunny ;) said...

eh typo2 its *yg no *gy. ala die dkt foodcourt klcc! :D boost juice bar, isshou ni ikimashouuu~ bila3 sis balik sini :P hehehe <3 tp sis kan pandai buat milkshake then ok la X3

chii sgt sakit jiwa dgn milkshake kat luar sane T_T dorg suke buat manis tahap gaban <-- xleh minum air terlampau manis XD

Redbloodsnow said...

EEEE...NYAMANNNNN

Stuff That You Ought to Know About Too... :p

Related Posts with Thumbnails