Nuffnang



Friday, August 20, 2010

Ikan Aku Kanibal, Ikan Korang?

Wah, mesti korang rasa pets kat rumah aku nih pelik-pelik kan? Aritu kucing aku Si Thamby pandai smayang, ni plak ikan makan ikan.

Okeyh, ni akuarium ikan rumah aku, kecik je. Ikan murah-murah je beli kat Pasar Minggu Satok je okey, nothing special.:



Ye, ayah aku suke ikan oren-oren, biar timbul sket warna ikan tu.

Okey, so aritu, ayah aku beli ikan lumut. Aku tak tau nama saintifik die, tapi ikan yang makan lumut tu la. Alaaaa, yang flat je muke kat cermin akuarium dok isap-isap lumut tuuuuuu.

Fine, nah gambar ihsan abang Google hensem:



Ayah aku beli 2 ekor, lagi kecik dari yang dalam gambar kat atas nih. Alkisahnye, one day, sekor hilang. Kitorang ingat kucing makan, so biar je lah. Sebab ade sekor lagi. Kitorang cover je atas akuarium tu, biar kucing takleh masuk kaki tangan. Amek ko.

Tetibe one week later yang sekor tu pon hilang. Aku and ayah aku blur tahap gaban dok pike. Nak kate kene sedut filter air, takde pon ikan tu. Takkan ikan tu bukak cover akuarium tu pastu lompat kluar? Gile ajaib.

Pastu, aku and ayah aku nampak nih:



HOMGWTHADATULANGIKAN!!!!!


Ye, ikan oren tu nampak je comel tapi ganas tahap gaban. Tak suke ade yang lain spesis dari diorang.

Ikan apekebende nih? Ikan Samseng Pasar Minggu Satok ke???

Kat blakang akuarium tu siap jumpe tengkorak ikan lumut tu tapi takleh nak amik gambar sebab gelap. :(


Beware of Ikan Samseng Pasar Minggu Satok.

Jangan biarkan diri anda diselubungi MISTERIIIIIIII~

*insert efek asap ntah pape*


Photobucket

4 comments:

bunny ;) said...

aww kesian ikan but jap 1sec HAHAHA, sis tulis post ni jadi lawak sedikit plak XD;;;

ehem hmm, aaa, ganas nye ikan O_O;

ikan tu nama lain die ikan bandaraya kan? tp scientific name die, chii mo wakannai XD

Lizzie Yasmin said...

ikan tue msti dengki.. tak nk bg spesis lain dok dlm umah dia.. takut tuan di pilih kasih... hehehe

WaWa said...

@bunny ;)
Ohhh, ikan bandaraya ke??? Ahahahaha, kitorang panggil ikan lumut je.. :p

WaWa said...

@Lizzie Yasmin

Alaa... tapi kitorang sayang sama rata je.. XD

Stuff That You Ought to Know About Too... :p

Related Posts with Thumbnails