Nuffnang



Saturday, December 26, 2009

Dinner at Yukimi's - Ittadakimasu~!!!

Ha... Ni nak promote kepade smue. Tak kesahla dudok Kuching ke, Semenanjung ke, Jepon ke *uhukSalmiuhuk*, Canada ke *uhukLynnuhuk*, nak promote jugak!

Ni la kedai Yukimi Sushi, a Malay owned Japanese restaurant, Halal guaranteed.

2 sebab nak promote:

1) Ni kedai kawan ayah.
2) I can eat Japanese food on a daily basis a.k.a. obses dengan Japanese food and raw fish, NYAM NYAM OKEY LAPA LAGI DA. XD

Kedai comel je. Kalau nak cari, belakang Choice Ria Matang je. (ok, taklah directly blakang, tapi kalau pusing-pusing sket jumpe la. Kalau tak jumpe, sile kontek saya, ok? Tapi upah salmon temaki 10.)

Ni bahagian depan. Ntah nape lampu signboard tak bukak plak malam nih.


Comel Japanese design yang simple. :')

Bile masuk nampak smue nih, terus dapat Japanese feel. (teringat time summer school kat Jepon, windoo gile wo nak pegi lagi. T^T)


Comel fake sushi, nigiri, temaki, soba and tempura.

Ni kalau kat jepon, wajib smue kedai ade display barang makan yang diorang serve. And yang bestnye, memnag sejibik la barang makan tu dengan yang kat display. Hebat tak hebat diorang. Jam kat dinding tu rasa nak copet bawak balik.


Ni plak kat satu sudut restoran tu. Suke gile gambar nih, terus edit bagi nampak olskool.


Bunga sakura, teko and cawan untuk tea ceremony and mini water fountain. Chumil.




Top (L-R): Takoyaki, salmon temaki, wakame sushi set.
Bottom (L-R): Tori karage bento, Udon Tempura set, Unagi nigiri.

Okey, nak lap air liur yang meleleh jap.


Gambar 1: Percaya tak donburi itu fake? Ye, fake ok.
Gambar 2: Saya cinta wasabi. Siyes.
Gambar 3: Takde motif.

Sile datang beramai-ramai serbu kedai makanan Jepon yang chumil ini. Prices sangat reasonable. Portions sangat memuaskan. Sangat kenyang.

Siap ada Fesbuk Fan Page ok. Meh kite ramai-ramai jadi FAN!!!! KLIK -> Yukimi Fesbuk
Okey, promosi tamat.


The End.

Photobucket
P/S: Register still takleh lagi. Masuk sem ni tak wat pape la gayanye. Leh tak taknak balik sane?

3 comments:

lynnanuar said...

LOLLLL siney yaaaaaaaaaaa. mok g la ngan family mek kelak. makseh batok2 nyebut nama mek :P

misss uuuuuuuuuuuu, will be off to florida on monday :)

WaWa said...

MISS YOU TOO.

WEI, WEI, MOK EKOT GI FLOWIDA.

EKOTTTTTTTT!!!!

銀製_の刃 said...

Florida..uuu..minty fresh..tooth paste.. ^o^

Stuff That You Ought to Know About Too... :p

Related Posts with Thumbnails