Nuffnang



Friday, October 21, 2011

Maid of Honor

At least something is finally done. =)

Kak Zie asked me to be her maid of honor when her original one was not able to make it to her wedding due to certain circumstances. Mula-mula tak sure jugak, tapi bila pikir-pikir balik, what if it was my wedding, and I needed some emergency help? Oh well, I took her offer.

So syaratnya kene ada baju kurung putih. Haha, ai tembam, ai tak suka pakai putih. Tapi demimu Kak Zie, gagah beli kain pasang putih hantar ke tailor.

Alhamdulillah, dalam masa 2 minggu, siap dah. Tapi rasa macam nak add some finishing touches. Maybe add a bit of kerawang? =)

Nah, sneak peak:



Oh, and tetiba kedai tudung kat Kuching smua sold out pashmina putih, wtf. Time aku nak beli tu la smua dok cakap "habis, sold out, blablablabla." CES. Baru ingat nak bergaya dengan pashmina putih. Hmm. Inner neck putih pun kalau leh jumpa best gak. stakat nih ada hitam je. Takpe, settle baju dulu, tu lagi penting. Misi mencari selendang/pashmina putih bermula! Yosh!


UPDATE:
Baju dah beri kat Abang Damien hensem untuk pass on kat makcik dia bagi wat kerawang simple. Dijamin siap in one week katanye. Yeah, I like! 8D *thumbs up sign sini*

2ND UPDATE:
Tadi jenjalan kat booth-booth konvo, jumpa booth jual selendang putih cantik bermanik simple. PERFECT!!!! =D

Photobucket

2 comments:

Redbloodsnow said...

Heehehehe...makseh byk2 yunk. terharu mek bila ktk nyanggup utk jd maid of honor mek secara emergency. dahlah siap ktk yg pay semua cost utk bju....

mek owe u one. hehe. mun tak kawen lak n ktk need emergency maid of honor...mek will be free for u. asalkan jgn time ya mek preggy jak la..hehehehe

WaWa said...

@Redbloodsnow
Hehe welkam welkam!!! XD

Stuff That You Ought to Know About Too... :p

Related Posts with Thumbnails