Nuffnang



Monday, September 6, 2010

Cuti-Cuti Sakiko-chan Day 1!

WahWahWah, taulah yen tinggi, ringgit rendah dari yen, smangat nye kawan aku sorang nih shoppinggggg. Seronok Sakiko tengok hairband rm1.50 (30 yen, ibarat 30sen la).



Pastu bawak die pi tengok baju kebaya kat kedai tingkat bawah Sarawak Plaza tu, tapi aku tak kenan sangat, sebab benang kain die banyak tetas la, kualiti down, malu la sket. Aku pon bawak die pi Wisma Hopoh, jumpe kebaya putih sweet corak bunga pink, gambar tarak ada, tak surprise la nanti.


TIDAK, bukan yang ni dibeli ok. Gambar hiasan semata-mata.


Pastu aku bawak die pi The Spring (ataupun dalam bahasa Jeponnye ZA HARU!). Haaaa, jangan tak tau, die sangap tengok kedai kasut Vincci woh, cakap smue kasut murah, yang tak sale pun murah, pastu banyak choice. Tapi memang betol pon, aku kat Jepon memang takleh nak beli kasut, mahal satu, saiz aku takde, diorang kaki smue saiz 4,5,6 gitu; haha, aku kalau nak beli kene beli kasut laki.

Pastu gi Padini tengok sale sale saleeeee 50% to 70%, die beli t-shirt and shorts untuk tido. BELII BAJU PDI UNTUK TIDO OK, KAGUM CEPAT. Bukan tu je, beli baju keje PDI 3 helai, skirt satu untuk keje, dok cakap smue murah, padahal satu baju tu rega RM120 (tapi ade sale 50% la).


Aku camwhore tunggu Sakiko cube baju. Wah tengok Sakiko posing OL (office lady) nye fesyen.



Fine. Tige angka tuh.


Bile dah dekat nak bukak pose (kunun bukak pose sama la, sebab die pon takde makan sangat, hormat adat kite), bawak pegi food court, pengsan tengok orang ramai tahap gaban, meja pun kongsi-kongsi. Baru je nak suroh Sakiko try Laksa Sarawak gerai Madam Tang yang Kak Zie agung-agungkan, frust menonggeng walaupun tak sukup tempat untuk menonggeng kat foo court yang sesak.

Bergegas pegi ke Kluang Station, terserempak dengan abang Kak Zie and si gelpren cumil, Chu. WAH MALU SEBAB KEBETULAN PAKAI BAJU SAMA TIME KLUA DENGAN KAK ZIE AND TERSEREMPAK DENGAN DIORANG JUGAK, OWH EMM GEE. Ok, cover malu cepat, dudok meje belakang diorang, sebab tu je meje kosong, wth.


Aku penat, so takde selera sangat, haus je lebih. Sakiko cakap Laksa Sarawak tu OISHII ye kawan-kawan. Siap posing gaya iklan "Malaysia Truly Asia" gitu.



To be continued! :D

Photobucket

1 comment:

Are_Fish said...

>_< Sronok nya.. Mok laksa jwak..
>o< .....

Stuff That You Ought to Know About Too... :p

Related Posts with Thumbnails