Nuffnang



Monday, August 30, 2010

Saya Budak Baru Belajar



...........................................pakai Money Order.

Sape gelak, jahat.

Aku apply untuk duduk Ujian JLPT hujung taun nih, bagi memantapkan proficiency aku. Bile dah isi ape yang patut, kene plak bayar pakai pos, takde nye nak bank in bagai.

So nih kronologi aku pakai Money Order for the first time:


1) Kagum bile baca kene bayar pakai Money Order

2) Tanya ayah camane nak wat mendalah Money Order

3) Sesi soal-jawab yang padat tentang Money Order dengan ayah aku

4) Pegi Pos Ofis Choice Supermall

5) Ambik nombor giliran

6) Tetibe ternampak kat tempat bebanyak borang ade plak borang money order

7) Time tengah isi borang, nombor kene panggil, so wat dek je sambil isi Money Order and borang Pos Laju

8) Ambik nombor giliran baru



9) Tunggu giliran

10) Bile nombor kene panggil tetibe dapat tau ada caj extra RM2 and kene beli sampul kalau nak pos sendiri (faster). Ironiknya, Pos Laju tak jual sampul surat and orang kat pos ofis pulak makin ramai

11) Ambik nombor giliran baru pastu masuk Choice Supermall beli sampul surat 30 sen

12) Masuk balik Pos Ofis, letak mendalah tu dalam sampul, tapi takde gam, so sampul terbukak gitu je

13) Tunggu nombor giliran (nasib baik ambik yang baru sebelum klua beli sampul, gile ramai dah time nih)

14) Bile nombor dah kene panggil, mintak tolong abang kat kaunter untuk gam/selotep sampul sebab baru beli

15) Bayar Pos Laju


Aku pelik.



Photobucket

2 comments:

Redbloodsnow said...

psstt...mek x pnah molah money order koh. if mek polah ka..sure terkial²..:P

WaWa said...

sekpa, tok dah ada kronologi gine nak moleh, boleh refer sitok jak dah nak? :p

Stuff That You Ought to Know About Too... :p

Related Posts with Thumbnails