Nuffnang



Monday, August 9, 2010

Palm Beach Part 1!

OH, rasa macam dah berkurun lamanya tak gi family vacation macam nih. Nih plak first time bawak neneks and my auntie skali, lagi meriah!





Palm Beach Sematan nih kalau from my place is 2 jam, kalau driving lambat, alamatnye 5 jam la baru korang sampai, haha. Bapak aku bawak medium speed, so kire macam elok-elok je sampai. :p


Kitorang pakai 2 kereta, biar selesa bontot dudok dalam kete 34208437297349 jam.


Sampai je Sematan komplen lapar sebab takde jajan dalam kete, ape lagi, sampai je bandar Sematan borong goreng pisang dan cucur sukun. Yey, perut suke!


Sekejap je habes, sebab smue mual naik kete perut kosong. (=_=;)


Oh lihatlah kunci bilik kitorang yang besar tahap gaban nih~


Basikal tandem tu memotivasikan bapak aku datang. Konon nak naik berdua dengan mak aku, skali tengok saiz budak kecik, amacam?

Oh, and resort nih bukan pakai hotel tinggi gitu tau, diorang nye chalet style. Sangat menarik! Bilik die aku bagi 3 stars je kot, sebab kecik, tv kecik takde astro and peti ais pun takde. Tapi yela, datang bukan nak dudok dalam bilik kan? But the location is nice. :)




Nah, view dari luar bilik chalet kitorang...




And opkos la, stakat goreng pisang 34273864782763 bijik untok lunch mana cukop......


Next entry: Lunch!!!




Photobucket

5 comments:

Redbloodsnow said...

eeee bestttt. bercuti kat sematan cdak. mek x pnah gi palm beach ya kih...adehh. sadis..haha

WaWa said...

kamek pun first time... laku juak tempat tok, ujung minggu nang penoh, kamek urang pun booking 2,3 minggu lebih awal.. ya pun datang ari jemat sebab sabtu penoh... (=_=)

peaNut said...

wahhhh..family vacation...jeles eyh...kmk org sefamily dh lmk dh xda polah vacation cmtok..huhu

Lizzie Yasmin said...

hye .. awk tgl di miri ke?? cite skit apa menarik dkt sana.. last tyme pergi x der ape yg menarik pun.. may be tak tahu.. this nov nk kesana lg.. have too plan mana nk berjalan.. Hope dapat tolong saya k..

WaWa said...

@kacang:
Pegilah sia, best juak! tapi kenak booking awal la~ :p

@Lizzie
tak, sy tinggal kat Kuching, lama dah tak sampai Miri, so ta tau dah ape ade kat sana, hehe. :p

Stuff That You Ought to Know About Too... :p

Related Posts with Thumbnails