Nuffnang



Thursday, August 12, 2010

First Day Ramadhan! (^0^)

Ha, pose tak??? Pose takkkk???

Seronok pose taun nih, sebab dah 5 taun tak pose dengan famili dok blajar kat negeri orang. Seronok dapat pose dengan famili lagi. Especially yang first day nih. :D

Korang bukak pose semalam makan ape? Aku plak smue beli kat bazar ramadan sebab mak tak sihat, suruh beli je, boleh merasa, boleh menambah income orang kite. Btol tak?

Disebabkan kawasan aku memang akan jem tahap gaban petang nanti, aku kuar rumah kol 3 petang nak gi beli juadah berbuke pose.


Malaysian Drivers fullstop.

Aku setiap taun beli barang berbuka puasa kat Sukma Ria je. Takdenye nak gi jauh-jauh. Sama je harga kuih.





Oh, and smue macam naik harga je taun nih. Ada yang melampau jugak naik harga nye. Gile ke ape. Nak amik untung pon bajet la.

Ha, ni tradisi rumah aku, yang ni memang wajib beli:


ABC or Jagung susu. Naik harga jugak nih. RM3 untuk yang kecik, RM5 untuk yang besar. (=_=) wth.


Nak post gambar barang makan time bulan pose nih rasa macam tak elok la plak kan? Kang makruh pulak pose korang, hehe. Takpe aku letak gambo nih je:


Lauk 3 jenis, Kuih 4 jenis, Air 2 jenis.

Lenguh gile tangan aku angkut. (-____-;)




Photobucket

4 comments:

Redbloodsnow said...

aok ow. gus gik gi kat tempat dekat² jak..hehe. haa bila tak maok kidnap kakak tak tok utk sesi berbuka puasa ow? hiksss

WaWa said...

@Redbloodsnow

Hehe, lak ar.. kita sungke luar, kamek ambik kitak gi makan terus. :D

peaNut said...

yohhh...nang byk la brg d beli ktk ya...sungkei bena la ya..huhu

WaWa said...

@peaNut

Makan k empat urang, mesti la banyak, hahahaha~ :D

Stuff That You Ought to Know About Too... :p

Related Posts with Thumbnails